-
Modul 1: DIGITAL UTBILDNING: MYTER OCH FAKTA
6-
Module1.1
-
Module1.2
-
Module1.3
-
Module1.4
-
Module1.5
-
Module1.6
-
-
Modul 2: DIGITAL INKLUDERING – HUR UTFORMNINGEN OCH ANVÄNDNINGEN AV DIGITAL TEKNIK KAN FRÄMJA KVALITET I UTBILDNING
6-
Module2.1
-
Module2.2
-
Module2.3
-
Module2.4
-
Module2.5
-
Module2.6
-
-
Modul 3: Innovativ undervisning – praktik och resurser som förbättrar lärande och undervisning
9-
Module3.1
-
Module3.2
-
Module3.3
-
Module3.4
-
Module3.5
-
Module3.6
-
Module3.7
-
Module3.8
-
Module3.9
-
-
Modul 4: Mobilt lärande
8-
Module4.1
-
Module4.2
-
Module4.3
-
Quiz4.1
-
Module4.4
-
Module4.5
-
Module4.6
-
Module4.7
-
-
Modul 5: SPELBASERAT LÄRANDE
7-
Module5.1
-
Module5.2
-
Module5.3
-
Module5.4
-
Module5.5
-
Module5.6
-
Module5.7
-
-
MODUL 6: RUM FÖR LÄRANDE – ATT SKAPA KOLLABORATIVA VIRTUELLA MILJÖER
6-
Module6.1
-
Module6.2
-
Module6.3
-
Module6.4
-
Module6.5
-
Module6.6
-
Myter om digital teknik i klassrummet
Digital teknik måste integreras i vuxenutbildning i en takt som inte fortsätter att utesluta de vuxna inlärare som kommer att ha störst nytta av lärandet, men först måste vuxenutbildare känna till sanningen om de vanliga myter som finns vad gäller teknik i klassrummet!
Bemöt myterna med fakta!
Myter | Fakta
|
MYT 1: Teknik förbättrar inte inlärningsresultatet.
|
v Tekniken lär inte ut till inlärarna, tekniken underlättar undervisningen.
v Tekniken kommer att förse inlärarna med självförtroende att möta nya digitala verktyg som kan förbättra deras lärande och bygga upp deras digitala kompetens, och på så sätt bidra till hög prestationsgrad på ett personligt och utbildningsmässigt plan.
|
MYT 2: Jag kommer att förlora kontrollen över mina utbildare.
|
v Vuxna inlärare skiljer sig från skolbarn. Den stora majoriteten vuxna inlärare har återvänt till utbildning med ett klart syfte – på så sätt är deras tid värdefull och de är mindre benägna att slösa bort tid genom att distraheras av tekniken.
v Därför är vuxna inlärare benägna att använda digitala verktyg i klassrummet på ett produktivt sätt.
|
MYT 3: Jag kan inte tillräckligt mycket teknik för att försöka undervisa med hjälp av den eller för att lära mina studerande hur de ska använda den.
|
v Utbildare slutar aldrig att lära sig. Att vara expert på ett ämne är inte längre den viktigaste rollen för en vuxenutbildare. Låt oss vara tydliga – internet innehåller mycket mer än vi alla tillsammans har möjlighet att känna till. Att undervisa och vägleda studerande till att behärska det innehållet bör vara målet.
v Därför måste vuxenutbildare tillämpa samma självförtroende som de har i det ämne de undervisar i också när det gäller deras möjlighet att lära sig nya digitala färdigheter.
v Du kan ligga före dina inlärare (som vuxna har de förmodligen lågt självförtroende vad gäller sina digitala färdigheter). Lär dig tillsammans med dina studenter och njut av processen. En positiv inställning av ”jag klarar av det” är viktig när det gäller att lära sig något nytt, inte bara tekniska färdigheter.
|
MYT 4: Teknik i klassrummet kan vara opålitlig på grund av omständigheter utanför vår kontroll.
|
v Vi har alla varit där. Du tänker se ett videoklipp eller visa inlärarna en ny bra webbplats du har hittat, men uppkopplingen är för långsam. Det kan vara påfrestande tillfällen, men de kan också användas för inlärning. Ha alltid alternativ till hands som inte bygger på teknik, som papper att dela ut med samma information som på webbplatsen.
v Vi säger alltid till våra studenter att lösa problem, och understryker att det är någon ursäkt för att inte göra uppgiften att tekniken inte var tillförlitlig – teknikproblem kan lära en att anpassa sig, en värdefull färdighet med tanke på den rådande pandemin. |
AKTIVITET – se den här TED Ed-videon där andra vanliga myter om digital teknik i klassrummet avslöjas: