-
Mòdul 1 : L’educació digital: Mites i realitat
7-
Lecture1.1
-
Lecture1.2
-
Lecture1.3
-
Lecture1.4
-
Lecture1.5
-
Lecture1.6
-
Lecture1.7
-
-
Mòdul 2 : La inclusió digital: Com el disseny i l’ús de la tecnologia digital poden fomentar la igualtat en l’educació
8-
Lecture2.1
-
Lecture2.2
-
Lecture2.3
-
Lecture2.4
-
Lecture2.5
-
Lecture2.6
-
Lecture2.7
-
Lecture2.8
-
-
Mòdul 3 : Mètodes d’ensenyament innovadors: Pràctiques i recursos que milloren l’aprenentatge i l’ensenyament
9-
Lecture3.1
-
Lecture3.2
-
Lecture3.3
-
Lecture3.4
-
Lecture3.5
-
Lecture3.6
-
Lecture3.7
-
Lecture3.8
-
Lecture3.9
-
-
Mòdul 4 : L’aprenentatge mòbil
7-
Lecture4.1
-
Lecture4.2
-
Lecture4.3
-
Quiz4.1
-
Lecture4.4
-
Lecture4.5
-
Lecture4.6
-
-
Mòdul 5 : L’aprenentatge basat en el joc
6-
Lecture5.1
-
Lecture5.2
-
Lecture5.3
-
Lecture5.4
-
Lecture5.5
-
Lecture5.6
-
-
Mòdul 6 : Espais d’aprenentatge i entorns virtuals col·laboratius
6-
Lecture6.1
-
Lecture6.2
-
Lecture6.3
-
Lecture6.4
-
Lecture6.5
-
Lecture6.6
-
Com podem promoure la inclusió digital?
La pandèmia de la COVID-19 ha deixat molt clar que l’accés a Internet és més important que mai per aprofitar l’economia digital actual i participar-hi. Abans d’aquesta pandèmia, una tendència creixent cap a la tecnologia digital ja estava canviant la manera en què fem les coses com a societat, amb l’accés als serveis, la informació i el suport cada vegada més «digital per defecte». L’esclat del coronavirus i el confinament posterior han accelerat aquest canvi cap a la tecnologia digital. La nostra capacitat de treballar des de casa, buscar feina, mantenir-se connectat amb la família o els amics, participar en activitats de voluntariat, comprar aliments i altres productes de primera necessitat, assistir a cites mèdiques, accedir a ajudes financeres i serveis bancaris, i mantenir-se físicament actius depenia, d’una manera o d’una altra, de la nostra capacitat de connectar-nos.
Però el repte de la pobresa de dades és important i, per a afrontar-lo, la connectivitat ha de ser assequible i accessible a les persones vulnerables.
Com s’està abordant la pobresa de dades actualment?
A continuació, es mostren alguns exemples de com s’està proporcionant accés a aquelles persones que no es poden permetre una connexió wifi o de dades mòbils:
Regalar dades: és la pràctica de posar en comú l’amplada de banda no utilitzada per a oferir opcions de connectivitat a aquelles persones que no s’ho poden permetre.
Llocs de tarifa zero: consisteix a eliminar la tarifa d’ús de dades per tal que no s’incloguin en el límit de dades en vigor del servei d’accés a Internet.
Obrir les xarxes wifi locals: la col·laboració amb les autoritats locals i les comunitats per a permetre l’accés a la connectivitat local gratuïta.
Les biblioteques públiques, una via cap a les comunitats digitals inclusives
Les biblioteques públiques estan al capdavant del subministrament d’un ampli ventall de tecnologies i contingut digital. Milions de persones a tot Europa utilitzen els recursos disponibles a les biblioteques per a millorar les seves competències digitals i donar suport a l’educació, l’ocupació, el compromís cívic i la salut. D’aquesta manera, les biblioteques públiques són essencials per a construir comunitats digitalment inclusives. Els educadors són cada vegada més conscients del paper de les biblioteques per a millorar la inclusió digital perquè poden ser un proveïdor essencial d’accés digital, formació i suport per a les comunitats locals. Les biblioteques ajuden cada vegada més a les persones a millorar les seves competències digitals, oferint wifi gratuït i altres iniciatives d’aprenentatge. Les biblioteques del Regne Unit treballen en col·laboració amb organitzacions benèfiques i socis privats, com ara BT1, per a millorar la vida d’algunes de les persones més excloses socialment i digitalment. Amb milers de llibres electrònics i audiollibres disponibles que es poden descarregar gratuïtament, no s’haurien d’ignorar les biblioteques públiques com a via cap a la inclusió digital.
ACTIVITAT: Escolteu el podcast de Digital Leaders.
Converses amb persones influents de la comunitat de transformació digital del Regne Unit. A la tercera temporada del podcast Digital Leaders, alguns dels líders digitals més proactius del Regne Unit comparteixen la seva opinió sobre la importància del lideratge digital en una força laboral i una economia digital en evolució. El moment és ara, el lloc és el podcast Digital Leaders i el futur és digital.
Cada episodi presenta una conversa en profunditat amb un líder digital que posa de manifest com va entrar a l’espai digital, la passió pel que fa, l’impacte que la tecnologia digital ha tingut en el seu àmbit i la seva opinió sobre com serà el futur digital en els propers 5-10 anys.
Per a visitar el podcast Digital Leaders, feu clic aquí.
Recursos addicionals
C onsulteu aquests llocs web per a veure altres serveis útils que ofereixen les biblioteques del Regne Unit:
https://www.librariesni.org.uk/
https://www.librariesni.org.uk/browse-read/ebooks-and-audiobooks/
https://librariesniuk.overdrive.com/
Mireu aquest vídeo de YouTube sobre els serveis digitals que ofereixen les biblioteques d’Irlanda del Nord als seus membres i les possibilitats que poden oferir aquests serveis públics.